Kako naj vem, kaj boli dojenčka

4675
Simptomi dojenčkovih bolezni
Simptomi dojenčkovih bolezni

Na bolezen največkrat nakazujejo izguba teka, pretiran jok ali povišana temperatura. Včasih pa staršem vseeno ni jasno, kaj manjka dojenčku in kateri simptomi dojenčkovih bolezni se kažejo. Če otrok še ne govori, lahko to, kaj ga boli, pogosto pokaže v znakovnem jeziku.

Običajno na bolezen nakazujejo izguba apetita, jok ali vročina, vendar velikokrat ni jasno, kaj manjka dojenčku, saj vam sam ne more povedati. Če otrok še ne govori, lahko to, kaj ga boli, pogosto pokaže v znakovnem jeziku. Simptomi dojenčkovih bolezni:

Simptom: otrok se vleče za ušesa

Možen vzrok: vaš otrok lahko občuti pritisk na ušesa zaradi prehlada. Možno je vnetje ušesa. V tem primeru bo otrok verjetno jokal v visokih tonih, spremljala pa ga bosta tudi prehlad in vročina. Vzrok je lahko tudi rast zob, zaradi katere lahko otrok čuti bolečino do ušes. Ob tem poglejte, če si otrok daje prste v usta, ali če je kje v ustih vidna oteklina, rdečina ali celo zobek.

Simptom: otrok pritiska prste na čelo in sence

Vaš otrok ima lahko glavobol, na primer zaradi prehlada, virusne okužbe ali alergije, premalo tekočine, je lačen ali mu manjka spanja. Tudi močan nahod lahko povzroči glavobol ali pritisk v glavi.

Simptom: otrok si drgne ali se drži za trebuh

Bolečine v trebuhu so lahko povezane z okužbo prebavil. V tem primeru lahko sledita driska in / ali bruhanje. Vzrok sta lahko tudi zaprtje ali nestrpnost na živilske sestavine, na primer na laktozo. Prav tako je lahko vzrok slepič ali vnetje sečil (v tem primeru ima seč močan vonj).

Simptom: slab zadah

Slab zadah lahko povzročita slaba higiena zob in zobna gniloba, ali pa je zadah posledica vnetja žrela ali bolezni dlesni. Opazujte, če lahko otrok normalno je in požira, ali ima pri tem bolečine.

Simptom: zelen ali rumen izcedek iz nosu

Večinoma gre za navaden prehlad. Drug razlog pa je lahko majhen predmet v nosu. Nikoli ne poskušajte sami dobivati predmeta iz nosu ali ušesa, saj ga lahko potisnete še globlje.

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni več objav