Kako naj se mama prehranjuje med dojenjem

0
4170

Mama naj se med dojenjem prehranjuje nekoliko bolj pazljivo, se izogiba hranil, ki napenjajo, začimbam in surovemu mesu.

Mama naj med dojenjem čim manj komplicira. Mama naj je tako kot drugače, le na začetku naj bo bolj pazljiva in se izogiba hranil, ki napenjajo, začimbam in svežemu mesu. Doječa mama se mora popolnoma izogibati alkoholu, kajenju in pazljiva naj bo tudi pri pitju kave.

Kako se prehranjevati med dojenjem?

Jaz bi rekla preprosto čim manj komplicirati. Ubistvu takrat jemo vse, kakor sicer. Morda v prvih 14 dneh moramo biti malo bolj pazljive. Tako je dokazano, da se moramo izogibati hranil, ki napenjajo. To so stročnice, zelje je tudi odsvetovano. Takrat jejmo kuhano zelenjavo. Tudi agrumi niso priporočljivi.

Drugače pa jejmo vse. Bi pa poudarila, da se mora doječa mati popolnoma izogibati alkohola, močnih začimb, kajenja, kajenje je zelo slabo za otro

Kava v nosečnosti
Zmerno pitje kave

ka in seveda tudi zmerno piti kavo in prave čaje, ker to dobi tudi otrok. Verjetno pa naj bi veliko tekočine med dojenjem mama zaužila? Ja seveda, veliko tekočine, sploh med dojenjem.

 

Sodelujoči strokovnjaki:

prim. doc. Irena Grmek Košnik

http://www.zzv-kr.si/

dr. med., spec. klin. mikrobiol., spec. javnega zdravja, direktorica Zavoda za zdravstveno varstvo Kranj

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here