Kako naj povem svojemu partnerju, da sem noseča?

0
3816
Načrtovanje nosečnosti
Načrtovanje nosečnosti

Ženske so včasih postavljene pred vpršanje, ko njihova nosečnost postane dejstvo – kako povedati svojemu možu ali fantu? Če je nosečnost načrtovana, to zagotovo ni težka naloga, saj sta oba partnerja želela in hrepenela po tem dogodku.

Za napoved nosečnosti obstaja veliko možnosti

Če ste sigurni v pozitiven odziv vašega partnerja, mu lahko novico o dogodku, ki bo spremenil vajini življenji, sporočite na romantični večerji, s katero bosta proslavila veselo novico. Toda romantika ni za vsakogar. Kaj pa smešno ali provokativno? Pustite partnerju test nosečnosti na pisalni mizi ali pa obesite napis na vrata spalnice, kot je na primer: »Noseča sva!«. Pogosto se izkaže, da je neugodno, če partnerja pokličete na delo, da bi mu povedali novico o nosečnosti. Povejte mu to raje osebno in ne po telefonu.

Pogosto so moški ob novici o nosečnosti razpeti

Mogoče ne boste priča izbruhu navdušenja, ko bo vaš partner izvedel za novico, čeprav si želi otroka. Prva reakcija vašega partnerja bo morda vprašanje: »Ali si prepričana?« Takšen odziv ni tako slab, na sporočilo le ni bil pripravljen. Pomen nosečnosti je tako širok, da lahko poleg veselja čuti tudi strah. Vaš partner ne bo mogel na prvi pogled pokazati kaj čuti, ker še ne bo mogel v celoti razumeti, kaj pomenijo te besede. Mogoče si bo postavljal tisoč vprašanj: Ali je to pravi čas? Ali to sovpada z najinimi načrti? Sem sposoben biti dober oče?

par_babybook

Mnogi ljudje se bojijo izgube nadzora.

Prihodnost z otrokom s seboj prinaša številne negotovosti, ki jih ni mogoče nadzorovati. »Svoboda izbire« je pri življenju z otrokom omejena, veliko moških, pa tudi žensk, se mora najprej na to idejo navaditi, dokler ne postane dejstvo. Naj vas ne prizadene preveč, če vaš moški ne joka od veselja. Tudi moški, ki se ne odzivajo tako čustveno, so na koncu ponavadi zelo dobri očetje. Čas in način, kako sporočiti novico vašemu partnerju, sta odločilnega pomena za njegovo reakcijo. Ohranite to novico najprej zase in za vašega partnerja. Izogibajte se temu, da najprej poveste prijateljem ali staršem, tako da vaš partner zadnji, ki izve novico.

Vir: Kinder

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj