Kako izbrati potovalno sredstvo

0
762

Vsako potovanje je za otroka in nosečnico večji stres. Če gre za destinacijo, ki je oddaljena, izberemo letalo, vendar naj ne bo let daljši od tri od štiri ure.

Pri potovanju z vlakom in avtomobilom je dobro, da veste, koliko časa otrok ali nosečnica zdrži v utesnjenem prostoru na miru. Pri potovanju z avtom je varnostni pas obvezen za nosečnico, vmes naj bo čim več postankov. Več v pogovoru z Ondino Jordan Markočič, dr. med., z NIJZ Ljubljana.

Vsako potovanje je za nosečnico in otroka večji stres, kot je običajno. Potrebno je premisliti, kam potujemo. Če potujemo zelo daleč, moramo seveda potovati z letalom. Možna so tudi potovanja z letalom, ki niso pretirano daleč, to potem pomeni 3 do 4 ure potovanja. Enako velja za potovanje z vlakom ali avtomobilom, s tem da je potrebno otroka poznat in tudi nosečnica moram samo sebe dovolj poznati, da ve, koliko lahko zdrži na miru in v utesnjenem prostoru. V avtomobilu je tudi pomembno, kako uporablja varnostni pas, dostikrat je potrebno dati varnostni pas čim nižje in zgornji del pasu malo višje, da ne zategne preveč preko trebuha. Vsekakor pa je to varnost in je bolje, da ga uporablja kot da ga ne.

Prevozna sredstva so odvisna od destinacije, izbiramo glede na to, kako sebe poznamo in kako si bomo naredili potovanje čim bolj udobno. Pri otroku ravno tako, potrebno je, da imamo čim več postankov, če potujemo z avtomobilom.

Sodelujoči strokovnjaki:

Ondina Jordan Markočič

dr. med., spec. epidemiologije

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here