Kako čakati na rezultate testov

Pri Alji še ni minilo 2 dni po tem, ko je dala kri za NIFTY test. Že zelo težko čaka dan, ko jo bodo poklicali za rezultate, kar naj bi trajalo 7-14 dni.

0
268

Pri Alji še ni minilo 2 dni po tem, ko je dala kri za NIFTY test. Že zelo težko čaka dan, ko jo bodo poklicali za rezultate. Rezultate bo dobila po 7-14 dneh. Alja pravi, da če o tem nenehno razmišljaš, je to lahko ogromno časa. Kadar pa si čakanje predstavljaš drugače, pa je to lahko tudi malo časa. Alja razloži, kako sama premaga ta negativni občutek med samim čakanjem.

Čakanje testov in kako premagovati negativne občutke

Na prvem mestu, 7-14 dni je absolutno manj kot polnih 9 mesecev. Poleg tega, če ne bi imeli na voljo teh raziskav in če ne bi vedeli, kaj se dogaja celo nosečnost dokler ne bi rodili, bi bila sama situacija ireverzibilna. To pomeni, da če bi imeli otroka z Downovim sindromom in si tega ne bi želeli, bi se morali s tem pač sprijazniti. Alja osebno bi se s tem težko sprijaznila. Na prvem mestu zato, ker ta nosečnost niti ni bila planirana, čeprav jo je z velikim veseljem sprejela. Na drugem mestu, ker ima zelo rada svojega prvega sinčka in svoje življenje. Zaveda se, da bi v drugem primeru morala vse podrediti temu novemu nebogljenemu bitju. Na prvem mestu pa bi najbolj trpel prvi otrok, zatem pa tudi ona, njeno življenje in njeno poslanstvo na tem planetu. Tako da je Alja vesela, da vsa ta možna testiranja sploh obstajajo, čeprav se mora nekaj časa čakati.

Negativne zgodbe znancev

Žal ravno v teh dneh dobiva zanjo razne negativne pripombe in zgodbe o teh kako so znanke morale splaviti otroka s kromosomskimi napakami in kakšne psihične težave je imela za tem. Take zgodbe Alji seveda prav nič ne koristijo. Zato pa se je psihično pripravila na najhujše.

Kako se pripraviti na najhujše

V primeru, da se ji dogodi najhujše, ima že spisanih 13 točk. V teh točkah si je zapisala, katere bi bile dobre strani iz te slabe situacije. Seveda ni nikoli plus, če je neko življenje prizadeto ali umre. So pa dobre strani v tem, ker ti taka situacija lahko omogoči druge zadeve, katerih se Alja tudi veseli. Hkrati je Alji podpora tudi sin, katerega že ima. Tako lahko materinsko ljubezen že na nek način izraža.

Če bi se sedaj v tem obdobju preveč psihično obremenjevala, razburjala, oziroma bila pod stresom, bi to lahko zelo negativno vplivalo tudi na plod, ki je lahko popolnoma zdrav. Zaradi tega pa lahko trpi za posledicami že v nosečnosti ali kasneje v življenju. Zato se trudi ostati pozitivna in povezati s plodom na nekem globljem nivoju. Skuša ga začutiti in se z nekim notranjim glasom pogovarjati z njim, ga crkljati in ljubiti. Težko si predstavlja, da bi se zgodilo najhujše, vendar se vseeno skuša na to pripraviti. Če se bo zgodilo najhujše pa je Alja prepričana,da se v življenju vsaka stvar zgodi z razlogom. Tako bo v tem primeru tudi tukaj poiskala razlog in se iz tega nekaj naučila in živela dalje še bolj bogata z izkušnjami kot prej. Vsaka izkušnja je zlata vredna.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here