OtrokOblačila in obutev za otrokeKaj storiti z rabljenimi otroškimi pripomočki in oblačili?

Kaj storiti z rabljenimi otroškimi pripomočki in oblačili?

Malček iz dneva v dan raste. Kakšen kos oblačila obleče le nekajkrat, pa mu je že premajhen. In zdaj? Kaj storiti z rabljenimi oblačili, igračami in opremo?

Shranite jih – To je klasična odločitev v primeru, da faza načrtovanja družine še ni končana. Pomembno pa je, da oblačila operete, shranite v škatle in dobro zaprete.

Dajte jih naprej ali jih posodite – Se prijateljem ali kakšnemu sorodniku napoveduje naslednji otrok? V tem primeru lahko oblačila podarite naprej, ali pa jih posodite. Bodite pa pozorni na nekaj stvari: ali bodoči starši sploh želijo oblačila in opremo od vas, ali pa bi raje kupili vse novo?

Prodaja – Obstajajo različne možnosti. Prodajate lahko že po družabnih omrežjih, ali pa po za to namenjenim spletnih straneh. Je pa prodaja po internetu nekoliko težavna, saj morate oblačila fotografirati, imate pa tudi stroške pošiljanja, če kupca ni na dom. Alternativa so tudi bolšji trgi

Donacija – Oblačila lahko donirate družinam, ki imajo otroka in so v finančni stiski.otroka_oblaila

Predelava – Iz že nekoliko odsluženih otroških oblačil se da marsikaj ustvariti. Tako lahko iz otroške nogavice na primer nastane lutka ali žival, iz puloverja kapa, iz majice torbica. Na spletu lahko najdete ogromno idej.

Prijavite se na e-nasvete strokovnjakov.

Sodelujoči strokovnjaki

PODOBNE VSEBINE

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj