Kaj storiti, če si s partnerjem nista enotna glede tega, koliko otrok si želita

0
476
parek_razmilja

Pri partnerjih, ki se o tem niso nikoli pogovarjali, lahko tukaj kmalu pride do konfliktov: vi si želite več otrok, vaš partner pa je povsem zadovoljen samo z enim, seveda pa je lahko tudi obratno.

Moški motivi
Moški, ki si ne želi več otrok, lahko ima za to več razlogov. Eden je eksistencialni: skrbi ga, ker otrok stane in je težko preživljati večjo družino. Poleg vsebinskih razlogov pogosto igra vlogo egoizem: končno lahko ima svojo partnerko spet zase, ne da bi otrok zahteval vso svojo pozornost. V primeru še enega otroka, je seveda tega za nekaj časa spet konec.

parek_razmiljaŽenski motivi
Razlogi so podobni. Ne želi si vsaka ženska noč in dan požrtvovalno skrbeti za otroka, kar bi pomenil še en otrok. Za nekatere ženske več otrok pomeni preprosto preveč odpovedovanja stvarem, ki jih imajo rade (zabave, čas zase). Spet druge se želijo posvetiti karieri. Obstajajo tudi ženske, ki se zelo obremenjujejo s tem, da se bodo med nosečnostjo spet zredile, potem ko so končno spet prišle na idealno težo.

Kje je rešitev?
Eden mora popustiti, zato je nujen pogovor o vajinih občutkih glede tega. Pogovorita se o razlogih, zakaj si eden od vaju tako močno želi otroka in zakaj eden ne. Morda bo na koncu partner ugotovil, da to le ne bi bilo tako slabo.

Vir: Vaterfreuden

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here