Kaj stori nosečnica, če jo delodajalec odpusti

0
2737

Noseča ženska je upravičena do vseh nadomestil, ob morebitnem odpustu.

Noseča ženska je upravičena do vseh nadomestil, ob morebitnem odpustu. Lahko pa se zgodi, da delodajalec predčasno odpusti bodočo mamico še preden nastopi porodniški dopust, takrat ni druge rešitve kot sodna pot. Oglejte si video z Mileno Hvale, dipl. uprav. org., vodjo enote za starševsko varstvo in družinske prejemke, Center za socialno delo Ljubljana – Šiška.

Na centrih priporočajo, da se naročite za uro in datum sestanka, kjer vam bodo lahko strokovnjaki v živo pomagali pri vsaki zagati pred katero se znajdete. Uradne ure so v ponedeljek (8.00-12.00, 13.00-15.00), sredo (8.00-12.00, 13.00-17.00) in petek (8.00-12.00).

Vsa nadomestila ji greo. Upravičena je do tega, res pa je, da se zgodi, da delodajelc predčasno, še preden ona nastopi porodniški dopust. Če to naredi, potem ji ostaja samo sodna pot. Pri nas žal ni, da bi bila mati zaščitena ni, je bila pa prejšnja zakonodaja to. Če je poslovna odpoved, ima vse pravice do nadomestila, res pa je, da je potem nadomestilo sorazmerno nižje, če gre potem na zavod za zaposlovanje, in se upoštevajo nadomestila zadnjih 12 mesecev, so potem nadomestila manjša, kakor bi bila sama plača. Bile so zaposlene za določen čas, in jim potem delodajalec ni podaljšal, s tem se srečujemo redno. Lahko zaposlijo za določen čas, enkrat, dvakra,t potem naj bi za nedoločen čas.

Milena Hvale

http://www.csd-lj-siska.si/splosno/index.asp

dipl. uprav. org., vodja enote za starševsko varstvo in družinske prejemke s Centra za socialno delo Ljubljana – Šiška

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj