Kaj stori nosečnica, če jo delodajalec odpusti

Noseča ženska je upravičena do vseh nadomestil, ob morebitnem odpustu. Lahko pa se zgodi, da delodajalec predčasno odpusti bodočo mamico še preden nastopi porodniški dopust, takrat ni druge rešitve kot sodna pot. Oglejte si video z Mileno Hvale, dipl. uprav. org., vodjo enote za starševsko varstvo in družinske prejemke, Center za socialno delo Ljubljana – Šiška.

Na centrih priporočajo, da se naročite za uro in datum sestanka, kjer vam bodo lahko strokovnjaki v živo pomagali pri vsaki zagati pred katero se znajdete. Uradne ure so v ponedeljek (8.00-12.00, 13.00-15.00), sredo (8.00-12.00, 13.00-17.00) in petek (8.00-12.00).

Vsa nadomestila ji gredo. Upravičena je do porodniškega dopusta in nadomestil, res pa je, da se zgodi, da jo delodajalec predčasno odpusti, še preden nastopi porodniški dopust. Če to naredi, potem ji ostaja samo sodna pot. Pri nas žal ni tako, da bi bila mati zaščitena pred takšnim dogodkom. V prejšnji zakonodaji so bile matere na tak način zaščitene. Če pride do poslovne odpovedi, ima vse pravice do nadomestila. Res pa je, da je potem nadomestilo sorazmerno nižje. Če gre mati na zavod za zaposlovanje, in se upoštevajo nadomestila zadnjih 12 mesecev, so potem nadomestila manjša, kakor bi bila sama plača. Bile so zaposlene za določen čas, in jim potem delodajalec ni podaljšal delovnega obdobja, s tem se srečujemo redno. Lahko zaposlijo za določen čas, enkrat, dvakrat, potem naj bi za nedoločen čas.

Najem stanovanjskega posojila
Najem stanovanjskega posojila

Prijavite se na e-nasvete strokovnjakov.

Sodelujoči strokovnjaki

PODOBNE VSEBINE

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj