Kaj se lahko naučite od otrok

0
868

Veliko elementov je, ki se jih lahko naučite od otrok.

Oglejte si video, kjer neodvisni predavatelj, Godi Keller, ki je waldorfski pedagog in pisatelj, razlaga, kaj vse se lahko naučite od otrok.

O, skoraj sem že napisal knjigo o tem. Zelo zanimiva tema. Ampak tukaj je toliko elementov, preveč, da bi lahko o vsem pisali. Omenimo le nekaj od njih, kot je sposobnost biti v tem trenutku, kar pomeni, da trenutek majhnega otroka traja večno. Čas ne teče. Zato, ker živijo tako intenzivno. To je en del. In potem, seveda, njihova neverjetna sposobnost odpuščanja! Sposobnost ponovnega začetka, ponovnega poskusa, kar je povezano s tretjo sposobnostjo, ki je vadba. Majhni otroci se vadijo v vsem. Sto tisočkrat ponovijo stvari, nikoli ne odnehajo. To je močna volja, kar se lahko naučimo od majhnih otrok. In seveda, umetnost igranja. Mislim, da se v mojem jesenskem delu življenja, kot 61 letni človek lahko veliko naučim preko igre.

Igra ima nekaj elementov, eden je ta, da si zelo možno osredotočen na nekaj, z močno predstavo, npr. ko ste se igrali trgovino kot majhna deklica, z drugimi otroki, ste to tudi v resnici počeli. Ne samo teoretično, ampak ste resnično bili lastnik trgovine in prodajali klobasice ali karkoli pač ste prodajali. Torej, tu je sposobnost, da popolnoma “padete” v igro in druga je, da igro lahko zapustite v vsakem trenutku. Kot metuljček, v nekem smislu, ki leta iz cveta na cvet. Ta vitalnost, mislim, da najbolj preseneča v tej umetnosti igre. Če omenim samo najbolj pomembne stvari, ki se jih lahko naučimo od majhnih otrok.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj