Kaj se dogaja, če vzgoja staršev ni usklajena

0
886

Pomembno je, da starši uskladite svojo starševsko vizijo, da je vajina vzgoja usklajena. To se dogovorita že med nosečnostjo.

Otrok bo zmeden, če ga bosta starša vzgajala vsak na svoj način. Najbolje je, da svojo vizijo ustvarita pred prihodom otroka. Mag. Robert Kržišnik, univ. dipl. psih. svetuje, da je najprej potrebno delati na starših, saj zaradi neusklajenosti ne bo nastalo zdravo okolje za otroka, katere posledice se bodo občutile in pokazale šele kasneje.

Pomembno je, da starši uskladijo svojo starševsko vizijo, da se to že odgovorijo pred otrokom, o tem kakšno vzgojo sta onedva imela, kaj si želita. Če imata starša različnen pristop, bi jima pomagal, da onedva najprej vstopita v dialog in ju poskušal povezat v vrednote, v katerih bosta oba sodelovala, razumela, se podpirala. Ker če to ne gre je zelo težko za otroka, če se naprimer začneta že pred njim kregat, to postane zelo nezdravo okolje za otroka, saj otroku dajeta dvojna, trojna sporočila.

In iz tega potem otrok pobira vzorce v družbi, in bo morda k obo starejši, star 20, 30 let resne težave s transparentnostjo, s samoizražanjem, zaupanjem, kaj nekdo misli zares in kaj je mišljeno zadaj tega.

Robert Kržišnik

http://humus.si/

univ. dipl. psih., Humus

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj