Kaj potrebujete za privajanje na stranišče

0
673

Kahlico – Naj bo trdna, da se ne bo prevrnila, ko se otrok nanjo usede, in enostavna za čiščenje. Če vaš otrok že pozna kahlice, si jo bo mogoče želel sam izbrati – izbor mu omejite na dva ali tri različne modele.

Primerne bombažne hlačke – Izberite hlačke, ki jih bo vaš malček rad nosil, na primer s potiskom njegovega najljubšega lika. Za začetek potrebujete vsaj deset parov.

Hlačke za vajo – Nekaterim staršem se frotirne hlačke za vajo zdijo uporabne, saj zadržijo vse, kar otrok izloči, še vedno pa jih je mogoče oblačiti in slačiti kot prave hlačke. Lahko jih uporabite kot vmesno stopnjo ali kot zaščito, kadar niste doma. Tako se bo otrok po nezgodi zavedal mokrote – kar mu lahko pomaga pri navajanju na kahlico – , ne bo pa se vam treba ukvarjati z lužicami v javnosti. Hlačke hitro zamenjajte in otroku poudarite, kako prijetno je biti čist in suh. Bolje je, da ne uporabljate hlačk za enkratno uporabo, ker preveč učinkovito vpijejo mokroto. S tem namreč postanejo razvada, in otroku ni treba ostati suh.kahlica

Stopničke in otroški sedež za školjko – Nekateri otroci ne marajo kahlice, so pa navdušeni nad tem, da bi uporabljali pravo stranišče. Če je tudi vaš otrok tak, boste morali kupiti stopničke za otroka, da bo lahko sam prišel do školjke. Nujen je tudi otroški sedež. Da se otrok med sedenjem na stranišču počuti varno.

Vir: Naš malček

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj