Kaj potrebujete po porodu?

0
566

Poleg nakupov za dojenčka, ki jih boste opravili že prej, obstaja nekaj stvari, za katere je bolje, da si jih pred porodom priskrbite sami. Tako boste imeli vse na dosegu roke in vam ne bo treba po nakupih pošiljati vašega partnerja.

Kaj potrebujete

Dva nedrčka za dojenje, ki sta dve številki večja kot tisti nedrčki, ki ste jih nosili med nosečnostjo. Več jih ne kupujte, saj je težko reči, kako velike bodo vaše prsi med dojenjem. Dodatne nedrčke lahko še vedno kupite kasneje.

Blazinice za dojenje, ki obstajajo v različnih verzijah. Kupite lahko takšne za enkratno uporabo ali pralne. Izkušnje kažejo, da večina žensk poskuša izvedeti, kaj jim je všeč in kaj bolje prenašajo, nato pa se odločijo za boljšo varianto.

Higienski vložki – še posebej v prvih dneh potrebujete takšne, ki so debeli in zelo vpojni. Vložki naj bodo čim bolj naravni in brez plastike. Tamponov na začetku ne potrebujete, saj je vstavljanje zaradi porodnih poškodb lahko boleče in neprijetno.

– Če že imate otroka, je morda smiselno, da mu kupite majhno darilo. Dobi ga lahko, ko vas obišče v porodnišnici ali pa, ko pridete domov.

– Četudi ste se odločili za dojenje, imejte za vsak slučaj pripravljeno stekleničko.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here