NosečnostPriprava na dojenčka in pravice nosečniceKaj naj prinese očka v porodnišnico

Kaj naj prinese očka v porodnišnico

Porodnica prihaja v porodnišnico že v aktivni fazi poroda, tako da očetje ostanejo v povprečju v porodnišnici tri do pet ur.

Osebne potrebščine porodnica že vnaprej sama pripravi (Seznam stvari za v porodnišnico). Potrebne stvari in rekviziti za lajšanje porodne bolečine so v porodnišnicah in jih porodnica lahko kadarkoli dobi (npr. večje žoge za sproščanje med popadki, blazine za čepenje ali sproščanje na tleh, masažne žogice, s katerimi se izvajajo masaže porodnice po določenih delih telesa itd.).

Očetje si lahko pripravijo osvežilno (brezalkoholno) pijačo, mogoče tudi sadje ali čokolado za energijo. V večini porodnišnic so nameščeni avtomati s pijačo in manjšimi obroki, tako da ni bojazni, da bi bili lačni. V nekaterih porodnišnicah vam celo ponudijo obrok. Njenjićeva še doda, da so v redkih primerih očetje dolgo časa ob porodu. Tudi v triažni ambulanti, ko triažirajo porodnico, triažirajo tudi očetje glede na status porodnice in obdobje dneva, osebje pa jih po potrebi napoti na obrok.

Prijavite se na e-nasvete strokovnjakov.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE VSEBINE

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj