Kaj naj prinese očka v porodnišnico

0
1826

Očetje prinesejo v porodnišnico potrebščine, ki jih pred tem nosečnica že pripravi v torbo.

Porodnica prihaja v porodnišnico že v aktivni fazi poroda, tako da očetje ostanejo v povprečju v porodnišnici tri do pet ur.

Osebne potrebščine porodnica že vnaprej sama pripravi (Seznam stvari za v porodnišnico). Potrebne stvari in rekviziti za lajšanje porodne bolečine so v porodnišnicah in jih porodnica lahko kadarkoli dobi (npr. večje žoge za sproščanje med popadki, blazine za čepenje ali sproščanje na tleh, masažne žogice, s katerimi se izvajajo masaže porodnice po določenih delih telesa itd.).

Očetje si lahko pripravijo osvežilno (brezalkoholno) pijačo, mogoče tudi sadje ali čokolado za energijo. V večini porodnišnic so nameščeni avtomati s pijačo in manjšimi obroki, tako da ni bojazni, da bi bili lačni. V nekaterih porodnišnicah vam celo ponudijo obrok. Njenjićeva še doda, da so v redkih primerih očetje dolgo časa ob porodu. Tudi v triažni ambulanti, ko triažirajo porodnico, triažirajo tudi očetje glede na status porodnice in obdobje dneva, osebje pa jih po potrebi napoti na obrok.

Gordana Njenjić

http://www.kclj.si/

mag. zdr. neg., dipl. m. s., babica, Šola za starše Ljubljana

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj