Kaj morate vedeti o črpanju mleka?

0
6613
Hranjenje po steklenički
Hranjenje po steklenički

Če dojite, se boste zagotovo srečale tudi s situacijo, ko si boste morale mleko sčrpati. Nekaj nasvetov ...

1. Tudi če morate spet v službo, ali vi oziroma vaš dojenček v bolnišnico, lahko dojite naprej. Zlasti če je dojenček bolan, mu mleko posebej dobro dene in mu pomaga, da se spet postavi na noge. Izčrpajte si mleko in mu ga (ali kdo drug) dajte po steklenički. V lekarnah ali v trgovinah s sanitetnim materialom lahko kupite ročno črpalko, v porodnišnici pa si lahko izposodite električno črpalko. Pravilno tehniko naj vam pokaže babica ali kdo v skupini za dojenje.

2. Če gre za majhne količine mleka, ki ga je treba izčrpati, zadošča enostavna ročna črpalka, ki jo lahko kupite v lekarni. Ročna črpalka pride zelo prav, če mleko zastane, na primer tedaj, ko po prvih dneh dojenčkovega življenja mleko priteče in postanejo prsi tako trde, da otrok bradavice ne more zagrabiti. Tu pomaga črpanje manjših količin, da dojenčku omogočite sesanje.

3. Za črpanje veljajo načeloma enaka pravila kot za dojenje. Vendar mleko pogosto teče počasneje, ker ni pravega dražljaja. Pristavite črpalko redno vsaj vsake 3 do 4 ure in izčrpajte obe strani. Če ne črpate dovolj pogosto, se količina mleka zmanjša.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

Ni objav za prikaz

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here