Kaj lahko pomaga sprožiti popadke?

Od 37. tedna nosečnosti se pričnejo pojavljati Braxton Hicks popadki. Maternica naredi prve kontrakcije mišic, ki sicer niso boleče in ne trajajo dolgo. Tako maternica usposablja svoje mišično tkivo in počasi potiska otroka v smeri proti medeničnemu dnu. Ker se je otrok spustil navzdol, boste lahko lažje dihali. Popadki pridejo v valovih: napetost se kopiči v zgornjem delu maternice in se počasi širi navzdol na maternični vrat. Vsaka ženska to čuti drugače. Ko se popadki pojavljajo na razdalji 5 minut, je porod neizbežen. In kaj če se še vedno ne zgodi nič?

Privoščite si toplo kopel. Tu se bo pokazalo, ali gre za prave popadke, ali so to le še Braxton-Hicks popadki. Pravi popadki se med kopeljo okrepijo, medtem ko Braxton-Hicks popadki oslabijo. Pomembno! Nikoli ne smete biti sami doma, ko naredite test s kopeljo. Če ste dejansko začeli rojevati, morate imeti nekoga ob sebi, da vam pomaga iz kadi in odpelje v porodnišnico. Voda zaradi krvnega obtoka ne sme biti prevroča.

  • Spolni odnosi: Spermiji bi naj pospeševali popadke. Ta teorija ni bila znanstveno dokazana, vendar ženski orgazem spremlja majhno krčenje maternice. To krčenje bi lahko vodilo do popadkov. Vendar pa se to zgodi le, če sta maternica in otrok že zrela za rojstvo.
  • Dejavnost: Izberite lažje dejavnosti, kot so hoja, hoja po stopnicah ali lažja hišna opravila.
  • Homeopatska zdravila: Seveda po predhodnem posvetu z babico ali ginekologom.
  • Akupunktura
  • Stimulacija prsnih bradavic, ker se sprošča hormon oksitocin. Z njegovo pomočjo je mogoče doseči tudi, da se sprožijo popadki. Vendar pa ni zanesljivih podatkov o tem, kako pogosto, kako dolgo in kako močno jih je treba stimulirati.
  • Refleksna masaža: Posvetujte se z babico ali ginekologom.
  • Trebušni ples ali plazenje po vseh štirih. To lahko izboljša položaj otroka v medenici. Poleg tega tako v medenici nastaja več pritiska, kar spodbuja hormone.

OPOZORILO: Ne uporabljajte odvajal, klistirja ali drugih stimulansov črevesja! S tem si boste nakopali le dodatne bolečine, slabost, okužbo ali dehidracijo.

  • Vztrajajte in čakajte. Če otrok še ne želi na svet, pač ne želi. Zato mu pustite njegov ritem. Le 9 % vseh otrok se rodi na pričakovani datum.
  • Kaj pravi ginekolog? Ginekolog ve, kdaj nastopi trenutek, ko je otrok že res predolgo v trebuhu. Ko je mimo datum poroda, bodo vašega dojenčka skrbno spremljali, zato brez strahu.

Prijavite se na e-nasvete strokovnjakov.

SourceMamiweb

Sodelujoči strokovnjaki

PODOBNE VSEBINE

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj