Kaj lahko naredimo, če otrok ne posoja svojih igrač

0
1810

Velika napaka je, če otroka silite, da bi igračo deli z drugimi. Oglejte si video s strokovnjakom mag. Robertom Kržišnikom, univ. dipl. psih., kako se z otrokom pogovoriti, zakaj naj bi delil igračo z drugimi otroki.

Posojanje igrač
Posojanje igrač

Velika napaka je pri vzgoji, če otroka silimo, da otrok posoja igrača. Ker mu s tem sporočamo, da je to njegova igrača, s katero pa razpolaga oče in otrok postane še bolj nervozen. Naučimo ga kaj je moje – tvoje in da si sam odgovoren in gospodar svoje igrače.

Je pa na primer možno, da se z otrokom pogovorimo in zmenimo, ko recimo pride drug otrok k njemu, da se dogovoriva, katere so njegove najljubše igrače in da ji spraviva že takrat, ostale pa se dogovoriva, da so na razpolago, da se z njimi igrata oba otroka. Oče mu tudi mora garantirati, da mu ta otrok ne bo polomil nobene igrače. S tem dajemo otroku neko varnost, da ima možnost razpolaganja z igračami in da bo vse uredu, da mu jih ta drugi otrok ne bo kar vzel, ampak se bo samo igral z njimi.

Ko otrok čuti to varnost, bo tudi raje več posojal igrače, ker bo videl da je ta drugi otrok vesel, vendar mora najprej čutiti svojo lastno varnost.

Robert Kržišnik

http://humus.si/

univ. dipl. psih., Humus

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj