Kaj lahko naredijo starši in terapevti pri hiperaktivnem otroku

0
778

Kaj lahko naredijo starši, če je otrok hiperaktiven?

Potrebno je le ločevati, ali so težave senzorne integracije ali gre za motnjo. Strokovnjakinja Kristina Miljančič Špacapan, prof. def., senzorno integracijski pedagoginja, v videu razlaga, kdaj gre za motnjo in kdaj gre za težavo v senzorni integraciji in kako otroku pomagati.

Kaj lahko naredijo starši in terapevti pri hiperaktivnem otroku?

Če greva konkretno. Otrok je hiperaktiven. Kaj lahko starši sami naredimo, da ga umirimo, kaj terapevt? So to kakšne posebne igrače, glasba, zvoki? Potrebno je le ločevati ali so težave senzorne integracije ali za motnjo. Pri motnji je to trajno, vseživljenjsko, ki pa se jo da adaptirat, kjer se da otroka narediti nekoliko bolj pripravljenega za življenje. Pri senzorni integraciji, lahko narediite oziroma pomagate, da se to čim bolj aliminira. Kaj lahko starši naredite? Ti otroci imajo radi dotik, se radi valjajo. Dobro je, da vključujete masaže, ko vključujete stvari, dajajte še nekaj, kjer mora otrok razmišljati zraven, ker če bi bil samo dražljaj, se ne predela tako kot bi se moralo. Tudi kadar plezate, otroci imajo radi fizične stvari, dajajte, da je potrebno šteti zraven in razmišljati, kaj je zdaj naslednji korak.

Terapevti pa tukaj, kar lahko naredimo, prvič so te vaje o katerih smo govorili, druge stvari pa so, da starše naučimo prepoznati te stvari, ozavestiti, kaj je težava in kako v vsakdanjem življenju iti čez to.

Sodelujoči strokovnjaki:

Kristina Miljančič Špacapan

http://micsi.si/

prof. def., pedagoginja za senzorno integracijo, Micsi d.o.o.

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here