Kaj je najpomembnejše pri izbiri varstva za otroka

0
788

Pri izbiri varstva otroka se starši ozirajo na kvaliteto varstva.

Pri izbiri varstva otroka se starši ozirajo na kvaliteto varstva, kjer bo otrok nekaj pridobil, in ne bil samo v varstvu. Pomembno je, da najdete varstvo, ki bo vredno vašega in otrokovega zaupanja.

Kaj je kvalitetno varstvo? Predvsem gre za strokovno usposobljeno osebje, ki pozna načine spodbujanja otrokovega razvoja, je emocionalno ustrezno razvito, to so vzgojitelji, ki čutijo z otorki, se zavedajo svojih lastnih subjektivnih vplivov svoje lastne vzgoje, ki jih počasi pozabljamo in jih je včasih potrebno malce popraviti. Pa seveda tudi kvalitetne igrače, kvaliteta prostora, kar pa načeloma niti ni tako pomembno.

Pomembno je, da je to strokovno usposobljena oseba. Ena od stvari ki jih otrok lahko pridobi v varstvo je ta prva socializacija z vrstniki. Predvsem je to pomembno z edinci in interkacija z odraslimi ali pa z vrstniki je zelo pomembna. Da osvoji te veščine kako recimo se bomo zmenili, kako se bomo igrali. Če te socializacije pred šolo ni, se lahko zgodi, da ima otork probleme ob vstopu.

Sodelujoči strokovnjaki:

dr. Tina Rutar Leban

http://www.sola-lila.si/

univ. dipl. psih., vodja šole starševstva O.K. Consulting

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

Ni objav za prikaz

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here