Kaj dojenčka varuje pred vročino?

0
1075
Vesel otrok

Proti našemu prepričanju: večini dojenčkov je prevroče. Bodisi pri poletnih temperaturah ali v mrzlem letnem času v preveč ogrevanih prostorih, ker jih pogosto preveč oblačimo.

–        Otroka je najbolje oblačiti v naravna vlakna. Bombaž in volna zagotavljata izmenjavo temperature. Dojenček se poti na tilniku. Potipajte ga, in vedeli boste, ali je preveč oblečen.

–        Ob vročih dneh morajo otroci, ki jih hranimo po steklenici, posebno veliko piti. Če dojite, dojenček morda potrebuje dodaten obrok. Samo, če že dobiva dodatno hrano, potrebuje dodatno tekočino.

–        Nikoli ne puščajte dojenčka na soncu, ampak vedno v senci. Direktnega sonca še ne prenese in vročine bi bilo preveč. Zaščitna krema proti soncu je zato praviloma odveč. Primeren je klobuček, ki ga zavežemo pod brado.

–        Kakor sta tudi prepih in veter za novorojenčka nevarna, pa blaga sapica odvaja vročino od telesa in je zato pomembna.

Pomembno: pregret otrok je apatičen in izmučen. Prenesite ga takoj v hladno sobo, ga slecite, pahljajte in mu dajte piti. Tudi umivanje z mlačno vodo hladi. Takoj stopite v stik z otroškim zdravnikom.

Vir: Naš otrok

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here