Kahlica ali nastavek za straniščno školjko?

0
2319
na_wc

Veliko otrok velika straniščna školjka prav nič ne mika, spet drugi pa že od začetka želijo to početi tako, kot odrasli.

Prednosti nastavka za straniščno školjko:na_wc

Z vidika staršev je to pogosto bolj priročno že zaradi tega, ker jim ni potrebno stranišča prazniti, kot morajo prazniti in čistiti kahlico. Otroka lahko na straniščni školjki očistite lažje kot na kahlici. Če vaš otrok že na začetku uporablja WC-školjko, bo prehod na »veliki WC« lažji kot prehod iz kahlice. Sicer se lahko velikokrat zgodi, da otrok kasneje noče hoditi na »veliko« stranišče.

Prednosti kahlice:

Kahlica pripada zgolj vašemu otroku. Mnogi otroci zgradijo osebni odnos do svoje kahlice, kar jim olajša prehod od plenic. Velikokrat jim nudi tudi občutek varnosti. Poleg tega jo lahko izberete skupaj, v skladu z njegovimi željami. Kahlico lahko kamorkoli vzamete tudi s seboj. To je še posebej koristno na začetku fazi učenja, ko ima vaš otrok težave z mehurjem in mišice še ne more dobro nadzorovati. Sedenje na kahlici je za vašega otroka na začetku veliko lažje, kot najti oprijem na straniščni školjki. Na velikem stranišču otroku noge visijo v zraku, kar mnogim otrokom ne bo všeč.

Obe možnosti imata svoje prednosti in slabosti. Mnogi starši kupijo oboje in tako vidijo, kaj otroku bolj odgovarja.

Vir: Netmoms

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj