Jesen je tu

0
1176
jesen1

Narava je jeseni polna najlepših barv in svetlobe, zato je čudovita za sprehode po gozdu. Pri otrocih pa jesen postavlja vprašanje, zakaj drevesa pozimi nimajo listov in zakaj se listi jeseni obarvajo v razne barve. Če jim do zdaj niste znali točno razložiti tega, je razlaga takšna: s koreninami drevo dobiva hranilne snovi in ​​vodo. Hladneje kot je, manj vode lahko absorbira in prenese navzgor v liste. Ko zamrzne, se vnos vode popolnoma ustavi. Listi, ki vodo absorbirajo, ogrožajo drevo, zato drevo liste odvrže. Poleg tega je tudi preskrba s hranili vedno manjša, na primer s klorofilom. Ker ga ni več, listi niso več zeleni ampak toplo rdeči, oranžni, rumeni in rjavi.

Imate energijo za kakšen izlet? Potem vam priporočamo obisk kakšnega koruznega labirinta ali razstave buč. Marsikje lahko dobite buče za domov ali pa jih imate celo sami in lahko iz njih naredite jesensko dekoracijo. Ali pa pojdite le na sprehod po gozdu ali nabirat kostanj.

Vaš jesenski sprehod po gozdu lahko izkoristite tudi za nabiranje zalog za deževne dni: iz listov, kostanjev, želodov, storžev, orehov, vejic itd. lahko ustvarite veliko zanimivih stvari. Domiselne slike iz listov lahko naredijo že najmlajši. Rabite le papir, lepe liste in lepilo.

Želimo vam čudovito jesen!

 

jesen1

Vir: Children

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj