Skrivnostni svet Primčeve jame in izvir Krke

0
1143
reka
reka

Izvir Krke se vam bo skupaj s skrivnostnim svetom jame po poti razkrival s kapniki, netopirji, jamskimi hrošči, brzice, človeško ribico, in podzemnim jezerom.

Tickless

Iz Gorenjske se tokrat selimo na Dolenjsko – izvir Krke.

V vasi Krka ne daleč od Žužemberka začenjamo tokratni izlet. Parkiramo na parkirišču ob cerkvici in se odpravimo po približno 2 km dolgi asfaltni cesti (1 uro). Pot je primerna za vozičke, malo večji otroci se lahko vozijo s kolesom ali skirojem, vse do izvira reke Krke in do Krške jame. Krška jama ali Primčeva jama je takoj nad izvirom reke in je dolga 200 m. Je lahko dostopna in primerna za majhne otroke. Vendar se morate pred vstopom v jamo dobro obleči, saj je v njen stalna temperatura od 8 do 9 ˚C.

krka

Otroci lahko bo vodi ustvarjajo. Iz blata naredijo grad, ki ga okrasijo s kamenčki in rožicami oziroma z jesenskimi plodovi, ki nam jih podarja jesen. Če imate malo večje otroke, lahko po ogledu jame veslate po Krki.

Od izvira Krke pa vas pot popelje še do Mini ranča (15 min hoje). Tu so otrokom na voljo igrala in igrišče z mivko, ter dva mini ponija, ki ju lahko jezdijo.

Opis poti

Pri Žužemberku vozite proti Krški vasi (ali v Ivančni Gorici greste za Muljavo, od tam pa proti Krški vasi), kjer vas bodo usmerjale table.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

Ni objav za prikaz

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here