Izpolnjevati potrebe dojenčka pomeni več zabave in manj stresa

0
759
Zabava.
Zabava.

Vaš dojenček potrebuje ljubeče odrasle osebe in ljubezen odraslih, ki opravljajo stvari zanj, ga poznajo, z njim ravnajo.

 

Vse tisto, česar ne zna, ne pozna in ne zmore sam. Toda pasivna pomoč, nega brez izobraževanja, ni dovolj. Potrebuje tudi enega od vaju ali nekoga namesto vaju, ki mu bo pokazal in mu pomagal naučiti se milijon različnih življenjskih veščin, ki mu bo pripovedoval in mu pomagal z možgani in mišicami pri življenju v svetu. Predvsem pa (ker vse sledi temu) potrebuje vsaj eno osebo, ki je zanj posebna; osebo, s katero se lahko pogovarja in jo ima rad, tako da se bo naučil postati posameznik, ki zna govoriti in ljubiti. Bodite počaščeni, da ste mu tako potrebni in da toliko potrebuje. Verjetno je edina oseba na svetu, ki vas stoodstotno ljubi, brez zadržkov ali očitkov.

Kadarkoli lahko, uživajte v njegovi družbi in naj niti prvi zametki ljubosumja ne povzročijo napetosti med vami in osebo, ki skrbi za dojenčka, kadar vi ne morete. Verjetno je edina oseba na svetu, ki si vedno želi biti z vami. nobene druge osebe nima rajši, čeprav bo sprejel ljubečo nego od drugih, kjerkoli jo dobi. Naj se ob vas počuti lepo in tudi vi se boste ob njem počutili tako. Veliko boste pridobili in nič izgubili.

Vir: Otrok od rojstva do šole

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj