Prehrana dojenčkaDojenjeIzpadanje las med dojenjem

Izpadanje las med dojenjem

Veliko žensk skrbi, ko jim med dojenjem izpadajo lase. Skrbi jih, da dojenje telo preveč izčrpava. Izpadanje las po nosečnosti je del normalnega procesa preoblikovanja. To je znak, da vaše telo obdeluje doživetje poroda in hormonske spremembe še niso končane. Poleg tega so lasje pri večini nosečnic močni in bujni. Na žalost pa vsi »dodatni« lasje po porodu izpadejo, saj raven estrogena zopet pade. V šestih do osmih mesecih po porodu se stanje las normalizira.

Zelo različno je, koliko je izpadanje las po nosečnosti sploh opazno. Ženske, ki imajo vseeno zelo bujne lase, to komaj opazijo. Razumljivo pa so precej razburjene ženske, katerih lasje seveda niso tako gosti.

Zdravo rast las sicer podpirata cink in železo. Nekatere ženske prisegajo na čaj iz kopriv, vendar pa se morate glede uživanja tega čaja med dojenjem posvetovati z ginekologom ali babico. Koža in lasje pogosto reagirajo tako, kot se na splošno počutimo: stres in nezadovoljstvo na lase pogosto vplivata negativno. Zato si mirno privoščite potreben počitek, malo razvajanja in nego.

Prijavite se na e-nasvete strokovnjakov.

Sodelujoči strokovnjak

PODOBNE VSEBINE

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj