Izdelki za zaščito pred soncem med nosečnostjo in dojenjem

0
648
113889_6906

Nosečnice in doječe matere morajo biti še posebej pozorne na to, da se na različne načine zaščitijo pred soncem. Da bi se v celoti vzdržali poletnega sonca, skoraj ni mogoče, že zaradi tega, ker potrebujete vitamin D. Poleg tega vsi vemo, da sonce in svež zrak pomlajujeta dušo in telo. Vendar pa se je pred soncem potrebno zaščititi in se izogibati neposredni sončni svetlobi, kolikor je to mogoče.113889_6906

Krema, losjon ali mleko za zaščito pred soncem naj imajo visok zaščitni faktor. Problem pa so lahko nekatere sestavine v izdelkih za zaščito pred soncem.

Tako je na primer sporno, da so v številnih sredstvih vključeni dvomljivi UV-filtri, za katere obstaja vsaj sum, da delujejo kot hormoni (npr. oktokrilen – octocrylene ali etilheksil metoksicinamat). Prav tako lahko parabeni vplivajo na hormonski sistem. Nosečnice in doječe matere naj se zato izogibajo tem vrstam izdelkov. To je sicer v poplavi izdelkov v drogerijah in supermarketih komajda mogoče, zato je najbolje, da kupujete naravno kozmetiko za zaščito pred soncem, ki vsebuje izključno mineralne UV filtre in je zato najboljša izbira.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj