Izdelki za osebno higieno med nosečnostjo

1582
Higiena
Higiena

Čeprav ste noseči, to še ne pomeni, da obstajajo omejitve pri uporabi higienskih produktov.

Dnevni vložki se lahko uporabljajo tudi med nosečnostjo pod pogojem, da ne vsebujejo plastike in umetnih snovi, saj v nasprotnem primeru pride do kopičenja toplote in vlage zaradi pomanjkanja prepustnosti zraka, kar je naklonjeno vaginalnim infekcijam.

Mila, geli za prhanje, intimni losjoni – za osebno higieno uporabljajte PH nevtralna mila. Ne uporabljajte agresivnih gelov za prhanje. Najboljši so kremni ali oljni geli za prhanje. Pogosti in prekomerni uporabi različnih (večinoma neuporabnih) intimnih losjonov se, da zagotovite normalno, zdravo vaginalno okolje, odpovejte.

Deodorant naj bo prav tako nežen.

Šampon za lase naj bo blag. Uporabljate lahko otroški šampon. Če imate poškodovane lase, si lahko naredite domačo masko. Uporabljajte glavnik, ki ima večji razmak med zobmi.

Kozmetika – Proti kozmetiki in kremam med nosečnostjo ne govori nič, če spodbujajo dobro počutje nosečnice in niso škodljive.

Kreme proti aknam – Sredstva proti aknam močnimi zdravilnimi učinkovinami, na primer s kislino vitamina A (izotretinoin), ki so predpisana tudi za ženske v rodni fazi življenja (npr. kot tablete), lahko privedejo do zelo hudih prirojenih anomalij pri dojenčkih.

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni več objav