Izdelava dnevnika

0
571
Otroški dnevnik
Otroški dnevnik

Izdelava dnevnika je zelo dober način, da otrok spozna, kaj pomeni zaporedje dogodkov. S to dejavnostjo lahko počakate do počitnic ali pa zabeležite potek dogodkov v običajnem tednu.

Potrebujete: skicirko velikosti A4 ali nepopisan album, lepilo, škarje, barvice, lepilni trak, prozorne vrečke.

  1. Na prvo stran napišite Moj dnevnik. Če je otrok dovolj star, naj to napiše sam. na vrhu vsake strani napišite dan in datum za ves teden.
  2. Otroku pomagajte, da bo vsak dan zbral zanimivosti, ki bi jih lahko nalepil v dnevnik. To so razglednice, listi, peresa, cvetovi, ovitki, vstopnice, vozovnice, fotografije.
  3. Otroka spodbudite, naj zbrane predmete v dnevnik nalepi še isti dan, sicer bo verjetno pozabil, h kateremu dnevu sodijo. Peresa in posušene cvetove dajte v prozorne vrečice, te pa potem pripnite ali nalepite v dnevnik. Če kak dan otrok ni našel in shranil nič posebnega, lahko nariše, kaj je takrat počel.
  4. Večje otroke spodbudite, naj pod vsak spominek napišejo stavek ali dva o njem. Ko je dnevnik gotov, ga skupaj z otrokom preglejta in se posebej pogovorita o vsakem dnevu, da vidita, ali se ga spomni. S tem ne preverjate njegovega spomina in hitrega odziva, zato mu pustite dovolj časa, da si vsako stran ogleda, preden komentira spominke na njej.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here