Izbira kreme za nego dojenčkove kože

0
743
Kreme za nego

Kreme za nego dojenčka naj se uporabljajo v zmerni količini, po možnosti naravnega izvora in naj se ne mažejo v debelih plasteh.

Mnogi starši v vnemi, da bi kar najbolje poskrbeli za svojega otroka, pretiravajo s količino kot tudi s pogostostjo uporabe otroške kozmetike. »Z uporabo kreme pri otroku želimo preprečiti in odpraviti težave, ki jih povzroča suha koža. To seveda ne pomeni, da moramo otroka nenehno nadlegovati z različnimi mazili. Uporabljamo jih po zdravi pameti, ko jih otrok dejansko potrebuje,« dodaja Marko Vok, dr. med., spec. dermatovenerolog.

»Krema, ki bo občutljivo otroško kožo dobro ščitila pred vnetji, naj temelji na maščobah (rastlinska olja in mineralno olje) in cinkovem oksidu. Kreme in ostali izdelki za nego in zaščito otroške kože naj se uporabljajo po potrebi in ne v predebeli plasti, saj to lahko zamaši lojnice in znojnice, kar lahko vodi v otroške akne in druge težave.

Pogosto naj se uporabijo tudi naravna olja namesto kupljenih krem in losjonov, pri čemer priporočam, da so organsko pridelana in brez dodanih dišav,« zaključuje Tanja Matko, strokovnjakinja za nego kože.

 

Sodelujoči strokovnjaki:

Tanja Matko

strokovnjakinja za nego kože

Marko Vok

dr. med., spec. dermatovenerolog

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here