Imate težave pri pospravljanju igrač?

0
415

Malček potrebuje le malo časa, da iz pospravljene sobe naredi kaos. Pospravljanje pa seveda traja dlje in mnogokrat ni izvedljivo brez mame in očeta.

V svoji neizmerni domišljiji (in idejah za naslednje igre) vaš otrok v zelo hitrem času na tleh zbere ogromno količino igrač. Na koncu je velikokrat popolnoma zasut z njimi, vendar pa jih noče pospraviti. Pogosto jih noče pospraviti tudi zato, ker bi se s točno temi igračami rad igral naslednji dan.

Ponujamo vam nekaj nasvetov:

Eno za drugo.
Uvedite pravilo, da lahko otrok na plan potegne novo igro ali igračo iz omare le, če je bila prejšnja pospravljena. Če je prej risal in bi sedaj rad sestavljal lego kocke, naj najprej pospravi slikarski material, potem pa si lahko pripravi še kocke. Vendar pa lahko kdaj tudi zamižite na eno oko, sploh če se skupaj igra več otrok.

Otrok naj se igra do konca.
Če mu boste sredi igre rekli, da mora pospraviti, seveda ne bo navdušen. Dajte mu 10 do 15 minut, da se počasi poslovi od svoje igre. Dovolite mu, da shrani zgrajene stolpe ali nebotičnike čez noč, saj mu to pove, da cenite njegov trud.

Pospravljanje naredite zabavno.
Iz pospravljanja naredite igro. Primer: Kdo bo našel več lego kock? Pomagate mu lahko spraviti punčko v posteljo ali avtomobile v garažo (omaro).

Vir: Elternwissen

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here