Igre za otroke

0
750
Igre.
Igre.

Igre za otroke

Otrok ima neomejeno količino energije, zato je v prvi vrsti skrb staršev, da poskrbijo, da otrok to energijo porabi. Otroku morate zagotoviti uravnoteženo razmerje med različnimi vrstami igre.

MAČKA IN MIŠ

Postavimo se v krog in se primemo za roke. Z izštevanjem predhodno določimo dva igralca, eden postane miš, drugi pa muc. Miška začne igro v krogu, muca pa zunaj. Naloga mačke je, da ulovi miš, igralci predstavljajo oviro in lahko enkrat pomagajo muci (tako, da jo spustijo v krog) drugič pa miški, da jo izpustijo, oz. na eni strani spustijo mačko, na drugi izpustijo miško in obratno. Igra se nadaljuje, dokler mačka ne ulovi miši. Nato določimo dva druga igralca.

KOKOŠ V KOKOŠNJAKU

Vsi morajo sezuti čevlje ali copate in jih položiti v označen krog. Eden izmed igralcev je kokoš, ki pazi na jajca (čevlje). Vsi igralci si prizadevajo, da bi spet dobili nazaj svojo obutev, vendar morajo pri tem paziti, da se jih ne dotakne kokoš. Če se jih kokoš dotakne, morajo svoje jajce pustiti v kokošnjaku. Igralec, ki zadnji dobi svojo obutev je nova kokoš.

LETI, LETI

Za umirjanje je odlična igra Leti, leti. Otroke posedemo v krog, in s prsti enakomerno rahlo udarjamo po mizi (zraku), zraven govorimo leti, leti, leti; in vstavimo besedo, npr. muca, omara, letalo. Če stvar v resnici leti, morajo otroci dvigniti roki, če pa ne roke obmirujejo. Tisti, ki se zmoti, izpade.

Vir: arhiv Baby book

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here