Igre s packanjem

0
654
strienje

Packanje je izjemno zabavno, saj otroka uči o teksturah in ga spodbuja k prostemu izražanju. Uvedite pravilo, da se mora otrok pri tej igri zaščititi s predpasnikom ali majico starejšega otroka (narobe obrnjeno), in če uporabljate barve, po mizi ali po tleh pogrnite časopisni papir.

Voda. Vedro napolnite z vodo in pustite, da se otrok pod vašim nadzorom z njim igra na vrtu. Primerni so jogurtovi lončki, steklenice, slamice, lij, žlice in cedila. Če imate teraso, dajte otroku čopič, da bo »risal« na tlakovce, ali mu pokažite, kako naj stopi v vodo in dela mokre odtise.

Pesek. Vedro napolnite s čistim peskom. Otroku pokažite, kako naj vanj dela vzorce. Dajte mu vrček vode za močenje, da bo lahko oblikoval gore, delal »tortice« in podobno.

strienje

Barvanje. Mlajši malčki lahko barvajo s prsti, koščki gobe, plutovinastimi zamaški, koluti sukanca ali štampiljkami iz krompirja. Za začetek dajte otroku le eno barvo, nato pa dodajte še eno, da bo videl, kaj se zgodi, ko se zmešata. Vaš otrok bo morda imel rad tudi odtise rok (s katerimi lahko naredite čudovite voščilnice za sorodnike). Uporabljajte nestrupene prstne barve ali barve v prahu, zmešane z vodo in detergentom za pomivanje posode (da so gostejše in bolj obvladljive). Dve leti stari otroci mogoče lahko obvladujejo večji čopič (ali debele nestrupene flomastre).

Lepljenje. Potrebovali boste nestrupeno lepilo v obliki flomastra ter nekaj majhnih koščkov papirja, izrezanih iz revij, koščke vrvi, volne, darilni trak in papir, posušene liste, zmečkane robčke, koščke tkanin ali kosme vate. Na papir lahko prilepite tudi lečo, semena, suhe testenine različnih oblik, posamezne liste čaja ali posušenega kokosa.

Izdelovanje skulptur. Ta dejavnost je izjemna zabava za starejše malčke. Uporabite lahko vse vrste embalaže – kartonske tulce, škatle od jajc, škatle od žita, plutovinaste zamaške, jogurtove lončke in podobno.

Vir: Naš malček

—-

Preberite tudi:

Otroške igre, primerne za določeno starost

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here