Igre na snegu

0
1890
Igre na snegu
Igre na snegu

Tudi v hladnem vremenu je za otroke pomembno, da se gibajo na svežem zraku. Toplo jih oblecite, za zabavo pa vam ponujamo nekaj idej za igre na snegu.

Igre na snegu so za vse otroke zabavne, naj vas ne bo strah mraza in mokrote. Pomembno je, da so otroci zimsko oblečeni, da jim obleke ne premočijo in da jih ne zebe.

  1. Namesto snežaka lahko otroci iz snega naredijo svojo najljubšo žival

Ravno tako kot snežaka lahko žival okrasite z vejami, kamni in ostalim, kar lahko najdete. Manjši otroci, ki še ne znajo zgraditi snežaka, lahko s pomočjo vedra in lopatke zgradijo snežne torte in ledene gradove, tako kot poleti gradijo peščene gradove in torte. Če ste s svojim otrokom zgradili velikega snežaka in mu na glavo postavili lonec, mu ga lahko s skupnimi močmi poskusite z metanjem kep sneti.

2. Če želite popestriti sankanje, postavite količke za slalom

Sedaj lahko vaš otrok vleče sani med količki, ali pa ga med njimi vozite vi. Druga možnost je, da vaš otrok iz snega kar na saneh naredi snežaka ali žival, ki ga lahko nato vleče med količki.

3. Z več otroki lahko organizirate takšno igro

Vsak otrok postavi na sani določeno število snežnih kep. Potem morajo otroci čim hitreje vleči svoje naložene sani, seveda ne, da bi na poti izgubili preveč snežnih kep. Na pol poti morajo s kepami zadeti določen cilj, potem se vrniti s praznimi sankami.

4. Kepanje je vedno velika zabava za otroke

Za metanje snežnih kep otroku ponudite različne cilje. Lahko izrežete veliko luknjo v škatli, v katero se bodo metale snežne kepe. Na ograjo ali drevo lahko obesite balon, ki ga mora otrok s kepo zadeti.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

Ni objav za prikaz

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here