Igre in igrače za novorojenčka

0
1247
igrace

V prvih tednih in mesecih vaš dojenček glede igrač res ne bo zahteven. Zadovoljen bo že z ropotuljico, grizalom ali vrtljivim mobilom, zelo zanimive pa se mu bodo zdele tudi prstne lutke.

Dojenčki imajo sicer radi igre, ki nagovarjajo njihove čute. Tako je koristno, da igračo podržite 30 cm pred očmi vašega otroka, saj dojenček sprva še ne vidi tako dobro. Prav tako bodo dojenčkovo pozornost privabile svetle barve in vzorci. Ob vseh lepih igračah, ki so na voljo, si bo dojenček v prvih mesecih izbral svojo najljubšo.igrace

Dojenčki imajo zelo radi glasbo. Od vrste glasbe je odvisno, ali bo otroka uspavala, ali ga bo aktivirala. Različne glasbene igrače z uspavankami so idealne za pomiritev otroka.

Z vašim dojenčkom se lahko igrata tudi prstne igre. Dojenček se lahko zabava tudi s povsem vsakdanjimi predmeti. Šelestenje papirnate vrečke, odpiranje in zapiranje denarnice ali cviljenje gumijaste račke – vse to spodbuja otrokov sluh. Pomembno pa je, da ti zvoki niso preglasni ali neprijetni. Otrokov sluh je zelo občutljiv in se mora navaditi na številne zvoke v okolju. 

Vir: Dreamstime

Preberite tudi:

Igre v prvem letu

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here