Igre in dejavnosti v zimskem času

0
705

Do otrok smo danes starši preveč zaščitniški in s tem ne naredimo nič dobrega. Dejavnosti v zimskem času so za otroke pomembne.

Oglejte si video s strokovnjakom Rankom Rajovićem, ki opozarja, da je treba z otrokom tudi pozimi ven in z njim preživljati čas na tak način, kot smo ga mi kot starši, ko smo bili majhni.

Pa isto, naj gredo v gozd. Tudi mi smo šli ven, kadar je padal dež ali sneg in smo se igrali. Zakaj se naši otroci ne igrajo? Prejšnje leto sem bil na Norveškem, kjer izvajam program NTC. Šel sem pogledat, kako delajo v vrtcu. Dež je padal, pri nas nikoli ne pada tako dež. Držal sem dežnik in dež je padal vame, pa se držal dežnik predse, a dež mi je padal v hrbet. Teh 30 m sem bil premočen do kože. Vstopim v vrtec, se slečem in vprašam, kje so otroci. Odgovorijo mi, da se igrajo na igrišču. V tem trenutku sem pomislil, da imajo pokrito igrišče, ko pridem do steklenega zidu, vidim da se vsi otroci igrajo, čeprav pada dež. Vprašam, ali se starši ne pritožujejo, odgovorijo mi, da je tu normalno, da pada dež. Od sedmih dni, tu pada 3 do 4 dni dež. Morajo se naučiti biti na dežju. Vsak otrok ima seboj dvakrat za preobleči in če pada dež se preoblečejo. Da prihajajo hladni dnevi, da prihaja dež, nima nobene veze.

Obstaja polno iger, ki se jih lahko igrajo. Kar so se starši igrali, naj se igrajo njihovi otroci. Starši preveč zaščitijo otroke, to je največji problem. Ko preveč zaščitijo otroke, s tem ne naredijo nič dobrega otroku.

Sodelujoči strokovnjaki:

dr. Ranko Rajović

nevroendokrinolog, ustanovitelj programa NTC za spodbujanje inteligence otrok

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

Ni objav za prikaz

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here