Igrajte se s svojimi otroki

0
513
Vesel otrok

Igra za otroke ni enostavna prostočasna dejavnost, otroci igro rabijo za svoj razvoj. Otroci bodo lahko razvili svoje sposobnosti, če so se naučili igrati. Ta življenjski ciklus je nenadomestljiv in je bistvenega pomena za vsako človeško bitje. Igra pomaga otrokom razvijati njihove motorične sposobnosti, grobo in fino motoriko, usposobi koordinacijo oči, rok in sposobnost, da se otrok hitro odzove. Igranje otroka s prijatelji tudi pomeni, da tako izboljša svoje socialne veščine. Igra je idealna za to, da se otroci naučijo ravnati z veseljem med igro ali ko zmagajo in z razočaranjem, kadar izgubijo.

Zakaj je pomembna skupna igra?

Otrok ob igri raste. Tu imate starši pomembno vlogo. Starši otroku zagotavljate okvir, v katerem se otrok razvija. Vendar pa otrok ne potrebuje veliko klasičnih igrač. Otrok vidi igro in igrače v različnih stvareh – igrača je zanj lahko že kamenček, igra pa, ko na tleh vidi svojo senco. Otroci skoraj celo življenje doživljajo kot igro, ne da bi se tega zavedali.

Kako se lahko starši igrajo s svojimi otroki?

Starši pomagajo svojim otrokom odkrivati vse oblike iger. Pomembno je, da so igre primerne otrokovi starosti. Otroku vedno dajte prostor za gibanje, saj je tudi to igra. Z njim lahko berete ali pa samo listate slikanice, sestavljate puzzle, rišete in ustvarjate. Možnosti za igro je ogromno. Z otrokom se lahko naučite kakšno pesmico, se igrate prstne igre, ali gradite hiše iz lego kock. Tudi sprehod je lahko za otroka igra, saj je velikokrat poln odkritij. Otroci potrebujejo tudi igre z različnimi materiali iz narave.

Vir: Family

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here