Igrače za otroka

0
708
igrace
  • Otroci imajo radi vse, kar se premika in blešči. Nad posteljico mu obesite svetleče venčke, božične obeske, škatle, oblečene v svetleči se papir itd.
  • Veliki leseni obroči za obešanje zaves, na katere pritrdite živobarvne trakove, lahko postanejo za vašega otroka zelo priljubljeni obročki za žvečenje in grizljanje.
  • Naberite si praznih škatel in druge embalaže, lončke in steklenička, ki se učinkovito zapirajo. Izogibajte se steklu in se raje omejite na plastiko, čim otrok prične predmete obvladovati s svojimi rokami. Napolnite te škatle in stekleničke z majhnimi predmeti (v vsako le eno vrste predmetov). Ko stresate stekleničke, boste izzvali različne zvoke, ki jih lahko po mili volji spreminjate.
  • Zdaj so vaše ropotuljice pripravljene. Bolj vesele bodo videti, če jih okrasite z barvnim lepilnim trakom. Kaj pa vsebina stekleničk? V zadregi ste, ker je ponudba prevelika: suho sadje, drobni kamenčki, pesek, perle, frnikole itd.
  • Najbolj smešne so igračke iz najmanj pričakovanih sestavin. Pomislite na obročke za namizne prtiče, gumijaste rokavice, lesene žličke, prazne škatle, škatle za čaj, porazgubljene igralne karte, ščipalke za perilo, jabolka ali pomaranče, zvitke vrvic, široke elastike, teniško žogico, nosilce za ključe, kartonske kozarce, stare zapestnice itd.

Vir: Moj prvi dojenček

igrace

 

Igrače so ključne za otrokov razvoj – Pri dojenčkih moramo biti pri nakupu igrač izredno pozorni. Pogledati moramo material in kako so igrače narejene.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here