Igra poljubov in objemov

0
1186
Objemite svojega otroka!
Objemite svojega otroka!

Poleg tega, da razlivate pohvale iz veder po vašem domu in uporabljate preproste razpredelnice z nalepkami, začnite tudi šteti, kolikokrat poveste otroku, da ga imate radi ali da ste ponosni nanj, ali kolikokrat ga poljubite in stisnete k sebi.

Številni starši rečejo: »Pa saj me sploh noče poljubiti in objeti.« Bi vi hoteli objemati in poljubljati nekoga, za katerega mislite, da je hud na vas in zaradi vas pod nenehnim stresom?

Zato se boste morali zavestno odločiti in stopiti k otroku, ga zgrabiti v naročje in ga pošteno cmokniti, poobjemčkati, požgečkati in krepko prižeti k sebi – naj bo to igra. Če pa otrok tega ni vajen in se vas otepa, začnite počasi z zelo kratkimi objemi.

Ne smete biti užaljeni in se čutiti zavrnjene ter zato odnehati. Igrica poljubov in objemov naj postane vsakdanja navada in otrok naj bo deležen vsaj treh pred odhodom v vrtec, treh po vrnitvi domov, treh, ko se igra ali gleda televizijo ter malica, treh pred večernim umivanjem, treh med umivanjem – in tako naprej. Otroka ni mogoče preveč ljubkovati. Sami kot starši vzpostavite to vsakdanjo navado in si, če je treba, naredite celo razpredelnico in odkljukajte vsake tri poljube in objeme, dokler vam ne preidejo v kri.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj