Ideje za opremljanje malčkove sobice

555
Otroška soba

Nekaj enostavnih in estetskih rešitev za funkcionalno sobo vašega malčka, v kateri se bo lahko neizmerno zabaval.

Poigrajte se s pikami ali poskusite bolj klasično pastelno estetiko. Odmaknite od bledo rožnate in otroško modre barve. Končni izdelek naj bo funkcionalna soba, ki bo vašemu otroku všeč tako zdaj kot v prihodnjih letih, ali pa jo lahko hitro prilagodite z šik rešitvami.

Premišljena izbira teme

Otroci si res lahko hitro premislijo, a včasih skrbno izbrana tema ostane z otrokom do zgodnjih najstniških let. Takšna tema je na primer džungla ali ozadje deževnega gozda, za katerega pobarvate steno v zeleni osnovni barvi, nato narišite preprosto drevesno črto na tretjini poti navzdol. Pobarvajte steno pod njo v svojo naslednjo barvo. Ponovite še dvakrat, pomaknite drevo nižje in uporabite temnejšo barvo. Navtična tema, če živite na obalnem območju, deluje tako za mlajše otroke kot za starejše, s pridihi, kot so uokvirjene zastavice, slike jadrnic, ki visjo na steni kot umetnina. Za mlajšega otroka, poskusite z odpeljivimi nalepkami gozdov in vil.

Dodajte slikovne elemente

Uokvirjene plakate s stripovsko umetnostjo ali ikonami iz resničnega lahko enostavno zamenjate. Ustvarite galerijsko steno, od starinskih ilustracij otroških knjig do družinskih fotografij. Lahko pa izberite vaše najljubše kose umetnin vašega otroka, jih uokvirite in obesite. Ko otrok raste, bo enostavno zamenjati slike v okvirih.

Dekorativni elementi na vrvici so popoln način, da otroški sobi dodate zabaven pridih. Igrivi elementi so izdelani iz različnih tkanin in vzorcev (od trikotnikov, do zvezdic, krogov in tudi ladijc, rožic, metuljev in dinozavrov), ki ustrezajo vsaki priložnosti. Svojega otroka vključite v proces izdelave.

Nikoli ne bo preveč rešitev za shranjevanje

Za igrače lahko uporabite akrilne zabojnike ali kovčke, nameščene ob vznožju postelje. Igrače lahko postanejo del dekorja s svojimi svetlimi barvami in zabavnimi oblikami, čiščenje oz. zlaganje v zaboje je zabavna igra za otroke.

Za organizacijo oblačil ali igrač ne potrebujete dragih zabojev za shranjevanje. Lahko uporabite platnene torbe, ki jih prekrijte z barvo za tkanine ali črkami za sitotisk, da jih prilagodite in izpišite s torbami besedo “igrače”. Nato pritrdite nekaj kavljev na spodnjo stran okenske police in z njih obesite napolnjene torbe.

Ustvarite zanimivo shranjevalno rešitev za neskončno pripomočkov in igrač vašega otroka z nekaj majhnimi pisanimi vedri, pritrjenimi na steno. Kot nalašč za svinčnike in barvne materiale nad mizo.

Pomagajte malčku, da se sam obleče vsako jutro, tako da označite predale in košare za vsak dan v tednu. Na začetku tedna v vsak predal zložite oblačila in tako bo imel pri roki vse, da se sam pripravi na odhod v vrtec.

Vnesite več barv in topline s preprogo

Če postavite preprogo ob posteljo, bo vaš otrok imel prostor, da se raztegne in se igra z igračami, družabnimi igrami in ima mehko podlago za risanje in barvanje. Manjše preproge so boljša izbira kot preproge od stene do stene, saj jih je mogoče enostavno odstraniti in očistiti. Uporabite dvostranski lepilni trak, da bo preproga na mestu. Uskladite preprogo z drugimi elementi v prostoru, ali pa zberete preprogo z zabavnimi elementi in risanimi liki.

Kreativne stene

Kupite lahko magnetne barve in barve za steno za suho brisanje, ki vašim otrokom dajejo svobodo, da jo vsak dan preurejajo glede na njihovo razpoloženje, rišejo pike, črte, ali se na veliki površini učijo risanja prvih umetnin, in kasneje črk in številk. Odlična možnost je tapeta, ki se odlepi in jo lahko enostavno namestite ter zamenjate sami.

Uporabite lahko najljubši filmski lik vašega otroka ali izberite preprosto šablono sončkov, zvezd in lune, ladijc, dinozavrov, cvetlic. Uporabite različne barve, ki bodo vzbudile malčkovo zanimanje. Ko se okus vašega malčka spremeni, pa jih lahko prebarvate in uporabite nove šablone. Ustvarite lahko geometrijsko stensko poslikavo, tako da izberite dve ali tri ujemajoče se barve, uporabite vodno tehtnico in lepilni trak, ter steno razdelite na polovico ali tretjine in jih poslikajte.

Ustvarite različne kotičke

Stena polna knjig je lahko odličen način za spodbujanje branja. Ni nujno, da štrlijo iz stene velike police, namestite lahko le nekaj centimetrov debelo polico, na katero razstavite trenutno najbolj priljubljene knjigice, tako da je barvita naslovnica obrnjena navzven. To omogoča enostaven dostop in opomnik na branje pred spanjem. Ostale knjižice pa so pospravljene v omarici.

Kotiček za igro opremite s poličkami ali odprtimi “hišicami” v katerih lahko razstavite malčkove najljubše igrače. Ustvarite malčku “skrivališče”. Namesto da bi iz omare vsakič potegnili odeje in rjuhe, ko si vaši malčki zaželijo poseben prostor, mu ustvarjanje kotičke, ki mu bo ves čas na voljo.

Vsi se moramo občasno umakniti. V prostor umestite tudi kotiček za crkljanje. Ker boste veliko časa preživeli v otroški sobici – se igrali, brali ali celo počivali z malčkom – si naredite prostor, ki je primeren tudi za odrasle. Ustvarite udoben kotiček s sedežem ob oknu ali se odločite za udoben naslanjač v kotu sobe. Večnamenskost omogoča, da prostor služi kot vse, kar potrebujete v danem trenutku, tako da ne boste vlekli stolov iz jedilnice ali sedeli na tleh, ko boste tam preživeli čas.

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni več objav