Ideje za izdelavo pustnih kostumov

0
678

Večina otrok se za pusta zelo rada našemi. Če imate voljo, ste vsaj malo iznajdljivi lahko enostavnejše pustne kostume izdelate tudi sami. 

Metulj – Najprej iz kartona izrežite dvoje enakih kril, ki jih lahko nato pobarvate in okrasite. Nato krila pritrdite na pas. Za naglavni okras na obroč ali trak pritrdite dve žici, žicama pa na koncu pritrdite kroglico. Na koncu otroka oblecite še v črne pajkice, črn pulover, zategnite pas s krili okoli prsnega koša in na glavo dajte obroč s tipalkami. Če želite, lahko še malo naličite obraz, in metulj je pripravljen.metulj-3-makeupmodlic

Kavboj – Starim ponošenim kavbojkam lahko na straneh našijete resice, najlažje s pomočjo gumba. H kavbojkam spada še širok pas in srajca. Podobo pa zaključi ruta okoli vratu in kavbojski klobuk.

Gusar – Stare, razcapane hlače skrajšajte, hlačnice pa cikcak odrežite ali pa otroka preprosto oblecite v črne pajkice. Zgornji del lahko sestavlja malo prevelika majica, okoli trebuha pa privežite šal kot pas. Ruta na glavi se zaveže zadaj. Prevezo na očesu lahko narišete ali pa jo izrežete iz kartona ali krpe ter nanjo pritrdite trak. Kot uhan lahko uporabite uhan, ki se lahko pritrdi ali obroček, ki ga obesite na nitko in nato na uho. S šminko lahko narišete še kakšen tatu, in gusar je pripravljen.

Princesa – Poiščite staro elegantno obleko, ki jo lahko okrasite z bleščicami in biseri. Za naglavni okras iz srebrnega ali zlatega papirja izdelajte krono. Nanjo lahko pritrdite tančico, ki jo na glavo pritrdite z lasnicami. Manjkajo še bele najlonke pod obleko in čevlji – princeska je pripravljena.

Peter Pan – Potrebujete zelene pajkice in zelen zgornji del. Na preveliki, zeleni majici na dnu in na rokavih izrežite cikcak vzorec. Kapo za Petra Pana lahko izdelate iz zelenega filca, nanjo pa pritrdite pero.

Vila – Potrebujete enobarvne pajkice in zgornji del, ki se bo ujemal z njimi. Nekaj ​​tila v različnih barvah lahko zašijete ​​v krilo z elastiko okoli bokov. Vilinska krila lahko izrežete iz barvnega papirja. Potem neposredno na vrh pritrdite pas, ki bo krila vezal na prsni koš.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here