Gugalnica

Za mnoge otroke so velike sanje imeti lastno gugalnico na vrtu. V času, ko gugalnice ne stanejo več tako veliko, to željo otrokom lahko izpolnite, če le imate primeren prostor. To je tudi lepo darilo.

Pri izbiri lokacije je treba zagotoviti dovolj prostora okoli gugalnice, tako da ne bo nevarnosti za otroke, ki se igrajo ob njej. Podlaga, na kateri stoji gugalnica, mora biti mehka in voljna kot je le mogoče (osnova sta lahko šota ali gumijaste plošče). Seveda je tudi pri gugalnici varnost na prvem mestu. Pri nakupu je vedno treba pogledati, da okvir gugalnice nima delov, kjer bi se lahko otroci poškodovali. Prav tako je treba zagotoviti, da bo enostavno prilagodljiva v višino. Na ta način imajo otroci dolgoletno zabavo na gugalnici, saj lahko raste z otrokom.

 

gugalnica1

Vsak otrok mora vedno imeti možnost, da se dotakne tal s svojimi nogami, da upočasnil nihanje. V nasprotnem primeru se lahko hitro zgodi, da otrok skoči iz nihajoče se gugalnice, kar vključuje le dodatne vire nevarnosti. Okvir je treba pritrditi v tla. Najboljše je, če za ta namen naredite res trdne temelje. Gugalnica je še vedno eno izmed najbolj priljubljenih igral za otroke. Gugalnice na otroških igriščih pa so pogosto prenatrpane in polne nevarnosti za otroke. Vrtna gugalnica ni le varnejša, ampak je tudi jamstvo za srečo in veselja otroka, če le imate možnost, da mu jo lahko omogočite.

Vir: Familie

Prijavite se na e-nasvete strokovnjakov.

Sodelujoči strokovnjaki

PODOBNE VSEBINE

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj