Grizalo pomaga dojenčkom blažiti simptome, ko začnejo rasti zobje

0
1241
Vesel otrok

Grizalo pomaga dojenčkom blažiti simptome, ko začnejo rasti zobje. Prve zobke dojenček dobi nekje med 4. in 7. mesecem življenja. To je pogosto stresno tako za otroka kot za starše. Dojenčki imajo nemiren spanec in jokajo zaradi bolečin. Zaradi povečanega pretoka sline, pogosto dajejo svoje prste in roko v usta.

Mnogi otroci dobijo zraven malo oteklih lic še povišano telesno temperaturo in drisko. Včasih mu otečejo dlesni ali pa se celo vnamejo. V tem primeru zato dajte otroku grizalo. Grizala so lahko narejena iz različnih materialov. Namen grizal je otroku olajšati rast zob, saj z grizenjem ustvarja prijeten vtis, hkrati pa masira dlesni.

Uporaba tako imenovanih hladilnih grizal pomaga pri lajšanju vnetja in oteklin dlesni. Velika večina grizal je sestavljena iz mehkih in elastičnih materialov. Grizala imajo hrapavo površino, ki masira dlesni. Idealno je, če je grizalo opremljeno z ročajem. Pred uporabo dajte grizalo s  hladilno tekočino za nekaj časa v hladilnik, ampak pozor: nikoli v zamrzovalnik!

Žvečilo redno čistite s toplo vodo in preverite celovitost. Pri starejših otrocih se je že zgodilo, da je otrok grizalo pregrizel. V vsakem primeru mora biti hladilna tekočina varna pred otrokovim zaužitjem. Pri nakupu grizala je treba zagotoviti, da je material brez strupenih snovi. Grizalo je lahko tudi igrača, ki zamoti otroka. Veliko grizal je zato v kombinaciji z ropotuljico.

Vir: Mamiweb

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here