Gremo ven

0
702
Družina na sprehodu

Gibanje je zelo pomembno za otroke. Predvsem igranje na prostem spodbuja spretnost, stimulira možgane in ima še veliko drugih pozitivnih stranskih učinkov. Gibanje na svežem zraku pomaga otrokovemu imunskemu sistemu. Poleg tega je igra zunaj dobra za otrokove kosti, saj na svežem zraku otrok dobi dovolj vitamina D. Vitamin D veže kalcij v telesu in skrbi, da so kosti močne in stabilne. Izdeluje se s pomočjo UV sevanja sonca. Pozimi ga dobimo premalo, zato brž na sonce.  Spomladansko sonce zagotavlja dobro razpoloženje ter odpravi utrujenost in depresijo. gremo_ven

Namesto, da otrok gleda televizijo, igra igrice itd., ga spodbudite, da gre na svež zrak. Skupaj spoznavajte rastline, živali in ostalo naravo. Igranje zunaj omogoča ustvarjalnost. Če je to mogoče, lahko tudi zgradite hišico na drevesu – zunaj domišljija ne pozna meja. Če imate doma malčka, ki ne more biti pri miru, naj sprosti svojo energijo na svežem zraku. Po dnevu tekanja po gozdu ali igrišču bo veliko bolj uravnotežen, utrujen, a srečen.

Otroku bodite zgled. Skupaj pojdite na sprehod, se žogajte, igrajte igre ali kolesarite. Gibanje je še bolj zabavno, ko je skupaj cela družina.

Vir: Baby

igrala

Preberite tudi Otroške igre, primerne za določeno starost.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here