Grad Kostel

0
1132
Grad Kostel
Grad Kostel

V dolini reke Kolpe stoji grad Kostel.

4Kidz

V dolini reke Kolpe stoji grad Kostel, edini grajski kompleks s stalnimi prebivalci v Sloveniji znotraj grajskega obzidja. Kompleks zajema grad, naselje in cerkvico sv. Treh Kraljev z značilno zvončnico. Pod gradom, ob vznožju stojijo gavge in tu lahko z otrokom naredite prvi postanek.

DSC_0503Če so vaši otroci že večji, se lahko igrate igrico vislice (iskanje skrite besede – ob vsaki napačni črki se nariše del vislic in ob preveč napakah se znajdete obešeni na vislicah). Nato pa hitro po poti do gradu, do mizice in klopce, kjer si privoščite malico.

DSC_0500Po povratku z gradu boste le nekaj kilometrov videli zanimive naravne znamenitosti – Kurja glavica, Hribska stena in slap Nežica ob cesti Kočevje-Fara. Slap je dobil ime po pripovedki o deklici Nežici, ki je napajala vole v Tišenpoljskem potoku, ko jo je potok skupaj z voli potegnil v globino. In nazadnje reka Kolpa.

DSC_0467

Kostel je med drugim zanimiv po treh zanimivih markiranih pešpoteh z različnimi težavnostnimi stopnjami in različnih dolžin.

Med potjo opazujte okolico, pogovarjajte se, kaj ste videli na poti (živali, avtomobile, tovornjake, hiše nenavadnih oblik ali barv, balone v zraku).

Opis poti

Po avtocesti Ljubljana – Kočevje. V Kočevju zavijte levo in nato po dolini do Kostela.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

Ni objav za prikaz

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here