Gledanje v oči

0
644
Gledanje v oči.
Gledanje v oči.

Gledanje v oči je ena najzanimivejših in najočarljivejših stvari, ki jih lahko počnemo z dojenčki, in to ne velja samo za starše. Tudi starejši bratci in sestrice se zanimajo za dojenčka in iščejo njegovo bližino in pogled.

Dojenčki opazujejo obraz bratca z enakim zanimanjem kot maminega in očetovega. Vloga staršev ter bratcev in sestric pa se razlikuje po tem, da si znajo starši dojenčkovo vedenje tudi pravilno razložiti in se nanj primerno odzvati, odgovarjati na njegove želje in potrebe in tako spodbujati njegov razvoj. Seveda so starši veseli, če se med bratci in sestricami razvije prisrčen odnos in si tu in tam celo izmenjajo poljubček. Vendar pa nam ta kratki trenutek, ki ga je ujel fotografski aparat, o odnosu med bratci in sestricami ne more vsega povedati. Že v naslednjem trenutku bodo morda na površje privrela povsem druga občutja.

Tekmovalnost in konkurenca med bratci in sestricami sta povsem naravni, še posebej če so majhni in je med njimi majhna starostna razlika. Reševanje takšnih težav zahteva od staršev veliko potrpežljivosti in pretanjenega občutka za pravo mero. Obema otrokoma morajo dati občutek, da edinstveno in enkratno bogatita njihovo življenje.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here