Enakovredno starševstvo

0
1701
Oče
Oče

Kot dober očka družino postavljate na prvo mesto, čeprav je to pri današnjem tempu življenja in pri velikih službenih obveznostih težko izvedljivo.

V partnerstvu in starševstvu se čutite enakovrednega in v svojo družino čustveno veliko vlagate. Ni vam žal časa, ki ga preživite s svojimi otroki. Vaša ljubezen do otročka se izraža predvsem v vaši vpletenosti v nego dojenčka, in ne le v tem, da mu namenite le buci.buc, ko pridete iz službe domov in preden spet odhitite po svojih obveznostih.

Če ste veliko odsotni, izgubljate aktivni položaj v družini. Če se pojavite le občasno, vam ne bo uspelo pravilno vzgojno odreagirati. Z otrokom boste teže razvili pravo navezanost, to vas bo motilo in se boste potem raje umaknili, kot da bi vztrajali. Najslabši scenarij: v tistem kratkem času, ko ste z otrokom, morda nehote rušite utečene meje in potem otroka, če se vznemiri in ga je težko potolažiti, spet prepustite mamici.

Veste, kaj je eno od meril trdnega partnerstva in enakovrednega starševstva? To, da sta tako mamica kot očka sposobna umiriti dojenčka. To, da lahko en partner dojenčka popolnoma brez občutkov nelagodja za nekaj časa prepusti drugemu. Predvsem pa to, da je otrok srečen pri obeh. Pot do tega je včasih dolga in naporna in zahteva prilagajanje obeh – ne, vseh treh.

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj