Ekološke igrače

0
738
igraa1

Mehčala, težke kovine, topila…vse to ne spada v otroške igrače, ampak jih bomo lahko vseeno velikokrat našli tam. Igrače iz naravnih materialov so bolj priljubljene kot kdajkoli prej. Prevladujejo materiali kot so bombaž, volna, naravna vlakna in les, se pravi obnovljiv material. Onesnaževala v materialih, ki sestavljajo tradicionalne igrače, pogosto povzročajo alergije. Ekološka igrača ni samo dobra za otroka, dobra je tudi za okolje, saj se pri njihovi proizvodnji ne uporabljajo pesticidi in druge strupene snovi.

Dražja igrača je velikokrat v resnici boljša od cenejše

Kakovostne igrače redko vsebujejo onesnaževala, medtem ko poceni igrače pogosto vsebujejo mehčalce in onesnaževala. V nedavnem preizkusu s strani TÜV padel vsak drugi poceni igrače, ker ne izpolnjuje minimalnih zakonskih zahtev. Poleg tega poceni igrače pogosto prihajajo iz Azije, kjer se proizvajajo v škodljivih delovnih razmerah.

igraa1

Pobarvane lesene igrače morajo biti odporne na slino

Optimalno je, da je igrača povoščena in iz nelakiranega masivnega lesa. Pri lakiranem lesu mora biti lak odporen proti slini. Še posebej poceni pobarvane lesene igrače lahko vsebujejo škodljive težke kovine ali topila.

Nos ne zavaja

Opravite test z vonjem: igrača, ki smrdi po kemikalijah, bi morala ostati v trgovini. To kaže, da izhlapevajo topila, ki lahko ogrožajo zdravje in okolje.

Vir: Eltern

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here