Drugi otrok – po kolikem času?

0
2260
Družina na sprehodu

Pri prvem otroku je vse veliko lažje. Ko par na vprašanje »Ali sva pripravljena na otroka?« odgovori z da, je odločitev sprejeta odločitev. Pri drugem otroku pa je vse nekako drugače. Večinoma ne gre za vprašanje »če«, temveč »kdaj«.

Odločitev za drugega otroka kmalu po rojstvu prvega

Otroci z manjšo starostno razliko imajo pogosto zelo intimno razmerje med seboj. Otroka sta si odlična partnerja v igri. Vendar pa starostna razlika ni jamstvo za ljubeč odnos med sorojencema. Dva malčka pomenita dvojno breme. Nekatere mamice pa si želijo nadaljevati kariero, zato se odločijo, da bodo imele daljši »karierni dopust«, v tem času pa dva otroka, nato pa bodo nadaljevale kariero.

Bi raje še počakala?

Pri starosti približno treh let se začne proces odcepitve otroka od matere. Otrok bo pri tej starosti bolje sprejel otroka kot malček, tudi ljubosumje je redkejše. Poleg tega večji otrok že hodi v vrtec ali na obisk k prijateljem. V tem času boste vi imeli več časa, da boste uživali z dojenčkom in se mu bolj intenzivno posvetili, kar je zelo težko, če imate dva majhna otroka. Telo ima dovolj časa, da si opomore od nosečnosti. Znanstveniki so ugotovili, da je razdalja 18-24 mesecev med prvo in drugo nosečnostjo idealna  in zmanjša tveganje za zaplete. Tudi dva daljša odmora od službe sta boljša od enega dolgotrajnega.

 

gremo_ven

Vir: BabyClub

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno. Kliknite tukaj.

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj