Drugi napitki

0
1031
Napitki
Napitki

Kdaj otroku ponudimo skodelico iz katere naj pije? Ponudite mu zdravo pijačo - nesladkan čaj ali vodo.

Če do sedaj otroku še vedno niste odvzeli stekleničke, to poskusite sedaj. Med obrokom mu ponudite nekaj požirkov razredčenega svežega soka iz navadne skodelice ali takšne z ročaji na obeh straneh.

Pitje iz skodelice naj bi bilo dobro za razvoj govora in zob. Čaj, kava, gazirane pijače in sladkani sadni sokovi (tudi tisti z manj sladkorja) niso primerni, zato se jim je bolje izogniti.

Številni otroci, predvsem iz družin z nizkimi prihodki,  spijejo preveč soka so pokazale nove raziskave. Za boj proti debelosti pri otrocih in zobni gnilobi American Academy of Pediatrics priporoča, da naj bi otrok dnevno dobil samo za en obrok sok in če se le da 100 % sadni sok.

Nasvet – kako pripraviti pomirjevalni čaj

Za pomirjevalni čaj dobite vse dodatke v lekarni. Za pripravo majhne stekleničke potrebujete: ½ čajne žličke zrn koprca, 1 košček sladkega korenja in 1/8 l vode. Seme koprca zdrobimo v možnarju in ga dodamo skupaj s sladkim korenjem v posodo. Vodo pustimo 2 minuti močno vreti in nato z njo prelijemo semena. Počakamo 5 do 10 minut, nato precedimo.

Vir: Naš otrok, HealthDay

Ni objav za prikaz

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj