Driska med nosečnostjo

0
13208
Bolečina
Bolečina

Driska sicer ni čisto tipična nosečniška težav, se pa vseeno pojavi pri marsikateri nosečnici. O driski govorimo, kadar ima oseba več kot 3-krat na dan zelo tekoče blato.

Če driska med nosečnostjo traja dlje časa, je priporočljivo obiskati zdravnika. Vzroki so lahko posledica različnih dejavnikov, ki jih je treba najprej prepoznati. Prvi med vzroki je lahko stres. Če je to vzrok za drisko, se poskusite sprostiti in izključiti stresne dejavnike iz vsakdanjega življenja. Lahko pa je vzrok drugačen, na primer zastrupitev s hrano ali salmonela.

Pri driski je treba v telesu znova vzpostaviti ravnotežje mineralov in soli. K temu pozitivno prispeva zadosten vnos tekočine v obliki nesladkane pijače, zeliščnega čaja ali zelenjavnih sokov. Pitje velike količine tekočine prav tako preprečuje pojav dehidracije.

Pri preprečevanju driske pomagajo krekerji ali pire iz bananine kaše in naribanih jabolk. Če nosečnica ne more nadzorovati driske po naravni poti, se je treba posvetovati z zdravnikom glede jemanja tablet iz aktivnega medicinskega oglja, ki imajo učinek zaprtja in hkrati povečajo vsebnost železa v telesu. Driska ob koncu nosečnosti pa lahko napoveduje skorajšnji porod in začetek popadkov.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here