Dolga vožnja z otroki

0
887
Otrok v avtu
Otrok v avtu

Ko se z otrokom odpeljete na morje ali kam drugam na dopust, mora dolgo časa sedeti na enem mestu in zaradi tega postane nemiren, poleg tega pa mu je še dolgčas.

Ponujamo vam nekaj nasvetov za sproščeno potovanje z otroki. Ali bo pot na dopust užitek ali nočna mora, je v veliki meri odvisno tudi od vas.

Izogibajte se prometnim konicam – Da bi na cilj prispeli sproščeno, se poskusite izogniti prometnim konicam. Gneča je lahko živčen faktor za vso družino.

Vožnja ponoči – Ko se peljete na počitnice, za čas odhoda izberite uro, ko otrok gre spat. Tako obstaja velika verjetnost, da bo vso pot prespal. Ponoči je mnogo manj prometa, v vročini pa je pot ponoči tudi hladnejša.

Udobna oblačila – Otrok se bo najbolje počutil v udobnih oblačilih, ki bodo prispevala k bolj sproščeni poti.

Pravilna prehrana – Za potovanja so idealni polnozrnati prigrizki, sadje in zelenjava. Sladkega in slanega se izogibajte, saj boste potem žejni. Zraven imejte dovolj pijače.

Zabava – Otroci se dolge vožnje z avtom hitro naveličajo. Poskrbite za zabavo. Zraven vzemite igrače, avdio knjige, cd-je, pobarvanke, knjige in igre.

Vzemite si odmor – Po več kot dveh urah vožnje si vzemite vsaj 15 minut odmora. Pojdite iz avta, se nadihajte svežega zraka in raztegnite noge.

Poskrbite za zaščito pred soncem – V avtu je otrok izpostavljen soncu, zato ga pred njim zaščitite. Na šipe namestite senčnike.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vašega otroka Brezplačno.

NAPIŠITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here